Σάββατο, 18 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανιώνιος - ΑΡΗΣ 63-68 | Στο καναβάτσο "νιόνιος" και "γκρι"!

Posted On Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 18:20

Δια πυρός και σιδήρου ο ΑΡΗΣ  που έβγαλε πολύ πείσμα πάνω στο παρκέ κατάφερε να φύγει νικητής από το κλειστό της Ν.Σμύρνης ρίχνοντας για ακόμη μια φορά τον πολυδιαφημισμένο Πανιώνιο στο καναβάτσο! Για να το πετύχει αυτό έπρεπε πρώτα να προσπεράσει τα εμπόδια της διαιτητικής τριάδας με τους Γκόντα, Ταβουλαρέα και Παναγιώτου να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να γυρίσουν το παιχνίδι και να στέψουν νικητή τον ανύπαρκτο Πανιώνιο. Απαντήσεις προς κάθε επικριτή έστειλαν οι παίκτες και ο Μ.Μίνιτς πάνω στο παρκέ που μαζί με την διοίκηση τον τελευταίο καιρό έχουν ακούσει παρά πολλά.

Το παιχνίδι από την αρχή έδειχνε  ότι θα ήταν ένα σκληρό ντέρμπι μιας και οι παίκτες μας δεν έδειχναν διατεθειμένοι να αφήσουν τον Πανιώνιο να ξεφύγει και κάθε φορά που το επιχειρούσε απαντούσαν με μικρά σερί και έπαιρναν κεφάλι στο σκορ. Κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που έγινε ξεκάθαρο ότι η κακή ημέρα των περισσότερων παικτών του αντιπάλου μας θα τους στοίχιζε. Βέβαια ο ΑΡΗΣ είχε να αντιμετωπίσει ίσως και την χειρότερη διαιτησία της φετινής χρονιάς με τους διαιτητές να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αναστήσουν τον πεθαμένο Πανιώνιο. Επιθετικά φάουλ από το πουθενά, τεχνικές ποινές χωρίς αφορμή, ανοχή στο σκληρό παιχνίδι του Πανιωνίου, υπερευαισθησία στα μαρκαρίσματα των παικτών μας και μια συμπεριφορά επί 40' που έδειχνε ξεκάθαρα ότι οι Γκόντας, Ταβουλαρέας και Παναγιώτου  δεν θέλανε ο ΑΡΗΣ να κερδίσει. Μάλιστα μέχρι και πολλά από τα φάουλ που χρέωναν υπέρ της ομάδος μας αποσκοπούσαν στο να εμποδίσουν το εύκολο καλάθι. Ευτυχώς η καλή άμυνα των παικτών μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ψυχωμένη εμφάνιση του Πελεκάνου και τα καθοριστικά καλάθια του Βεζένκοβ και του Αθηναίου χάρισαν την νίκη στην ομάδα μας. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία των ψηλών της ομάδος που έκλεισαν τον δρόμο προς το καλάθι και αν ο Μίνιτς δεν ξεχνούσε για ανεξήγητο λόγο τον Χαρίση στον πάγκο που ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο ίσως η νίκη να ερχόταν ακόμη πιο εύκολα. 

Για πρώτη φορά φέτος ο ΑΡΗΣ σαν ομάδα έδειξε χαρακτήρα, πείσμα και κέρδισε παιχνίδι στο φινάλε χάρη σε δικά του κρίσιμα σουτ και όχι στην αστοχία των αντιπάλων. Μάλιστα το γεγονός ότι αυτή η νίκη ήρθε ακριβώς μετά το στραπάτσο του τελικού και την περιπετειώδη εβδομάδα που ακολούθησε της δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Και στην βαθμολογία αυτή η νίκη ίσως αποδειχθεί καθοριστική και από εκεί που  η ήττα σε Ελευσίνα και από Κολοσσό στο Παλέ μας είχαν βγάλει εκτός "στόχων" πλέον τα πράγματα αλλάζουν και πάλι και η είσοδος στην πρώτη 6αδα μοιάζει πιο εφικτή. Φυσικά θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε σταθερότητα, να βελτιώσουμε την επιθετική λειτουργία της ομάδος και παλεύουμε τα παιχνίδια όπως παλέψαμε σήμερα νικώντας ακόμη και τα "κοράκια". Έκτροπα δεν είχαμε μιας και οι "πάνθηρες" μάλλον απουσίαζαν αλλά είχαμε τις σφυρίχτρες που είχαν παρεκτραπεί εντελώς. Αν και έδωσε κάποιες εξηγήσεις με πρόσφατη συνέντευξη του ο κ.Αρβανίτης για το ποια είναι η θέση της ομάδος τη δεδομένη χρονική στιγμή απέναντι στα κέντρα αποφάσεων ίσως θα πρέπει να δει με ποιον τρόπο θα πρέπει ο ΑΡΗΣ να "εξυγιανθεί" και σε αυτό το κομμάτι. Ως τότε καλύτερο πράγμα από το να μας διαψεύδει η ομάδα για την κριτική που ασκούμε  με την παρουσία της πάνω στο παρκέ όπως έκανε σήμερα, δεν υπάρχει!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!